Biosecurity bewustzijn is van het grootste belang om een veilige biosecuritycultuur binnen organisaties te genereren. Zowel het management als de medewerkers van een organisatie moeten bewust zijn van het belang van biosecurity. Alleen dan kan een veilige biosecurity cultuur bereikt worden. "Een keten is zo sterk als de zwakste schakel": als je niet weet met welke kwetsbaarheden je organisatie geconfronteerd wordt, loopt jouw organisatie biosecurity risico's.

Biosecuritytaken kunnen ondergebracht worden bij een Biorisk Management Advisor (BMA). Een Biorisk Management Advisor houdt zich bezig met bioveiligheid binnen de organisatie en met het implementeren van biosecurity maatregelen.

Op deze pagina vind je tools en richtlijnen om je te ondersteunen bij het ontwikkelen, promoten en onderhouden van een biosecuritycultuur in jouw organisatie.

Tools ontwikkeld door Bureau Biosecurity

Biosecurity tools zoals de Zelfscan Toolkit, Kwetsbaarheidsanalyse en Dual-Use Quickscan.

Tools om onderzoekers te bereiken

Tools die je als BMA kan gebruiken om onderzoekers te bereiken en voor te lichten over biosecurity en dual-use.

Biosecurity beleid

Overzicht van biosecurity en dual-use  beleid, export controle en internationale richtlijnen en verdragen.

Biosecurity pijlers

Biosecurity richt zich op het beveiligen van biologische agentia en op de kennis en technologie die hiervoor nodig is. Biosecurity kan in acht pijlers onderverdeeld worden.

Wil je meer diepgaande informatie over biosecurity en dual use? Of heb je vragen over biosecurity en dual use in jouw organisatie? Neem dan gerust contact op met Bureau Biosecurity.