Bureau biosecurity ging voor de coronacrisis regelmatig naar bijeenkomsten in het buitenland met als doel kennis delen, kennis halen en netwerken. Met de versoepelingen rondom COVID zijn verschillende bijeenkomsten weer zoals vanouds, hopelijk kunnen we elkaar dan weer echt ontmoeten. In dit nieuwsbericht leest u meer over de komende bijeenkomsten.

Het doel van ‘Bureau Biosecurity internationaal’ is om u te informeren over onze buitenland activiteiten. Waar zijn we (online) geweest en waar kunt u ons mogelijk (digitaal) tegen komen. Gaat u zelf naar een internationale bijeenkomst en wilt u daar biosecurity kennis en informatie delen, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen we u ondersteunen met materiaal of met het delen van ervaringen die wij in bepaalde landen hebben opgedaan.

European Biosafety Association Annual Meeting

Op 19 en 20 mei zal de jaarlijkse bijeenkomst van de 'European Biosafety Association' (EBSA) over biologische veiligheid in Gent (België) plaatsvinden. Bureau Biosecurity zal door middel van een poster de online tools presenteren en verzorgt een break-out sessie over “Dual use, misuse and research of concern”. In deze actieve workshop gaan we in op het herkennen van mogelijk dual-use onderzoek aan de hand van een interessante casus. Door discussies te voeren met de Europese deelnemers zullen we hopelijk meer inzicht krijgen hoe andere collega’s met dual-use in hun organisatie omgaan. De bijeenkomst van de EBSA is daarnaast altijd een mooie gelegenheid om op informele wijze met collega’s over biosafety en biosecurity van gedachten te wisselen.

https://www.ebsaweb.eu/events/ebsa-event/240/ebsa-conference-2022-and-preconference-courses

ABSA International’s 2nd Biosecurity Hybrid Symposium

De American Biological Safety Association (ABSA) organiseert van 3-6 mei voor de tweede keer een biosecurity symposium. Onderwerpen die tijdens dit symposium centraal stonden zijn onder andere biosecurity governance, implementatie, training, cyberbiosecurity en biosecurity in DIY communities.

https://biosecuritysymposium.org/