Op donderdag 22 april 2021 organiseert Bureau Biosecurity het tweede webinar van de reeks webinars ‘Biosecurity in het Onderzoek’. Deze keer staat het webinar in het teken van tools en middelen om biosecurity binnen de organisatie onder de aandacht te brengen.

Kijk voor het programma en om je aan te melden op https://bureaubiosecurity.nl/webinar

Het tweede biosecurity webinar borduurt voort op het eerste webinar van 19 november. Tijdens het eerste webinar is duidelijk geworden dat nog veel te winnen is op het gebied van biosecurity en dual-use bewustwording bij de onderzoeker. Maar hoe pak je dat aan? Welke kennis en producten zijn hiervoor beschikbaar of ga je zelf het wiel uitvinden?

De afgelopen maanden heeft Bureau Biosecurity ongeveer 20 een-op-een gesprekken gevoerd met collega’s in Nederland en België die verantwoordelijk zijn voor biosafety en vaak ook biosecurity in hun organisatie. Elk gesprek leverde waardevolle inzichten en input op. De middelen die gebruikt worden om biosecurity binnen de organisatie onder de aandacht te brengen, hebben we onderverdeeld in zes categorieën: E-learning modules, training/cursus, overzichtstools, assessment tools, guidelines & wettelijke kaders en awareness raising tools.

Tijdens het tweede webinar wordt dit overzicht gepresenteerd en worden praktijkvoorbeelden uitgelicht. Vervolgens gaan we in groepen uiteen om ervaringen te delen. Daarnaast werken we toe naar de derde en tevens laatste webinar in deze reeks, welke specifiek gericht zal zijn op onderzoekers en medewerkers van laboratoria. Het doel van dit laatste webinar is om deze doelgroep bewuster te maken van biosecurity en dual-use risico’s. We horen graag van jullie wat er in het laatste webinar niet mag ontbreken en hoe we zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij de praktijk.

Halverwege maart kan je de uitnodiging voor het tweede webinar verwachten met daarbij de link om jezelf aan te melden. Wil je na het lezen van dit bericht ook jouw biosecurity ervaring of tools binnen je organisatie met ons delen? Neem contact op en dan maken we hiervoor een afspraak!