Komende maanden zijn er een aantal bijeenkomsten over bioveiligheid waar u collega’s van Bureau Biosecurity tegen het lijf kunt lopen. Een mooie gelegenheid om kennis uit te wisselen, vragen te stellen en ideeën aan te dragen voor de biosecurity kennisdag!

Biosafety en biosecurity kunnen in het kader van integrale bioveiligheid bijna niet los van elkaar gezien worden.  Daarom sluiten de leden van Bureau Biosecurity graag aan bij bijeenkomsten over bioveiligheid, om kennis op te doen, om kennis uit te wisselen en om over biosecurity te sparren. De komende tijd staan twee bioveiligheidsbijeenkomsten op de agenda, namelijk de jaarlijkse BVF-dag en de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese Biosafety Association. 

Op dinsdag 27 maart as. vindt het jaarlijks symposium van de Vereniging BVF-Platform plaats. Het thema dit jaar is: “De wondere wereld van de Biologische Veiligheid”. Drie medewerkers van Bureau Biosecurity hebben zich aangemeld om dit symposium bij te wonen. Voor het programma en meer informatie over deze dag verwijzen we naar de website van het BVF-Platform

Het jaarlijks congres van de European Biosafety Association (EBSA) staat gepland van 17-20 april en is dit jaar in Kopenhagen. De jaarlijkst EBSA biedt een platform voor professionals in de biosafety uit de hele wereld, en biedt ieder jaar een breed programma aan opleiding, workshops en lezingen over bioveiligheid en biosecurity. Tijdens het congres zal Bureau Biosecurity op vrijdag een ‘break-out’ sessie begeleiden en een presentatie verzorgen in sessie 4 ‘Biosecurity’. Voor het volledige programma zie: https://ebsaweb.eu/ebsa21-conference-programme.


Missen wij bijeenkomsten? Laat het ons weten! biosecurity@rivm.nl