Op 20 oktober publiceerde de Europese Commissie de conceptrichtlijn voor exportcontrole op het terrein van dual-use onderzoek. Via een publieke consultatie kunnen geïnteresseerden input leveren op het concept.

Meld u nu aan voor het webinar "Exportcontrole dual-use onderzoek" op 27 november van 10:00 tot 11:30 uur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens het webinar worden de conceptrichtlijnen gepresenteerd en horen wij graag of deze voldoen aan uw verwachtingen.

Wat zijn de sterke punten van de richtlijn? Wat zou er beter kunnen? Bestaat er behoefte aan een nationale variant? Wat heeft u nodig om deze richtlijn daadwerkelijk te implementeren? Het Ministerie van Buitenlandse Zakene gaat daarover graag met u het gesprek aan.

Programma

10:00

Opening

10:10

Toelichting EU Europese unie (Europese unie)-richtlijnen

10:40

Discussie en vragen

10:50

Internal Compliance Programma's

11:05

Discussie en vragen

11:30

Afronding en vervolg

Doelgroep

Compliance-medewerkers, beleidsmedewerkers, veiligheidsadviseurs, onderzoekers en professoren. Deel deze uitnodiging vooral ook met collega’s voor wie dit mogelijk interessant is.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het webinar via: exportcontrolseminar@minbuza.nl. Enkele dagen voorafgaand aan het webinar ontvangt u een link en logingegevens.

Extra informatie

Algemene informatie exportcontrole

Concept EU-richtlijn en consultatie