Bureau biosecurity ging voor de coronacrisis regelmatig naar bijeenkomsten in het buitenland met als doel kennis delen, kennis halen en netwerken. Momenteel vinden de bijeenkomsten online plaats. Zo hebben we een presentatie verzorgt tijdens het eerste biosecurity symposium van de ABSA en tijdens een bijeenkomst van de International Working Group on Strengthening the Culture of Biosafety and Biosecurity. In dit nieuwsbericht leest u meer over deze bijeenkomsten.

Het doel van ‘Bureau Biosecurity internationaal’ is om u te informeren over onze buitenland activiteiten. Waar zijn we (online) geweest en waar kunt u ons mogelijk (digitaal) tegen komen. Gaat u zelf naar een internationale bijeenkomst en wilt u daar biosecurity kennis en informatie delen, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen we u ondersteunen met materiaal of met het delen van ervaringen die wij in bepaalde landen hebben opgedaan.

ABSA International’s 1st Biosecurity Symposium

De American Biological Safety Association (ABSA) organiseerde op 21 en 22 april voor de eerste keer een biosecurity symposium. Onderwerpen die tijdens dit symposium centraal stonden zijn onder andere biosecurity governance, implementatie, training, cyberbiosecurity en biosecurity in DIY communities. Bureau Biosecurity heeft een bijdrage geleverd in de vorm van een presentatie over biosecurity in Nederland en Europa: https://biosecuritysymposium.org/

International Working Group on Strengthening the Culture of Biosafety Biosecurity, and Responsible Conduct in the Life Sciences

De internationale werkgroep biedt een platform waar onder andere educatieve en trainingshulpmiddelen worden ontwikkeld ter ondersteuning en bevordering van de bioveiligheidscultuur. Een voorbeeld hiervan is het Self Assessment Framework. Een van de activiteiten van het platform is dat er regelmatig webinars worden georganiseerd. Tijdens het laatste webinar stond Bureau Biosecurity centraal en hebben we de deelnemers inzicht gegeven in onze activiteiten en producten.