Bureau Biosecurity gaat regelmatig naar bijeenkomsten in het buitenland met als doel kennis delen, kennis halen en netwerken. Binnenkort kunnen jullie ons tegenkomen bij de jaarlijkse bijeenkomst van de European Biosafety Association. 

Het doel van ‘Bureau Biosecurity internationaal’ is om u te informeren over onze buitenland-activiteiten. Waar zijn we (online) geweest en waar kunt u ons mogelijk (digitaal) tegen komen. Gaat u zelf naar een internationale bijeenkomst en wilt u daar biosecurity kennis en informatie delen, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen we u ondersteunen met materiaal of met het delen van ervaringen die wij in bepaalde landen hebben opgedaan.

European Biosafety Association Annual Meeting (EBSA)
Op 15 en 16 mei vindt de jaarlijkse bijeenkomst van de 'European Biosafety Association' (EBSA) plaats in Antwerpen, België. De bijeenkomst is altijd een mooie gelegenheid om op informele wijze met collega’s over biosafety en biosecurity in gesprek te gaan. Bureau Biosecurity presenteert een poster over “Online tools and courses for strengthening global health security”.  Op vrijdagochtend geeft Bureau Biosecurity een plenaire presentatie over kunstmatige intelligentie in relatie tot bioveiligheid en de kansen en risico’s voor de levenswetenschappen. Tenslotte verzorgen we een break-out sessie over “Insider Threat Awareness”. In deze interactieve sessie horen we graag hoe deelnemers binnen hun organisatie omgaan met een potentiële Insider Threat. In de sessie kunnen de deelnemers leren van elkaar en geven we ook een aantal praktische tips.