De International Expert Group van Biosafety and Biosecurity Regulators (IEGBBR) heeft een mobiele applicatie ontwikkeld waarin relevante aspecten voor een biosafety en biosecurity beleid gebundeld zijn. De app bevat beleidsinformatie van 11 landen, waaronder Nederland, die allen deel uitmaken van de IEGBBR.

De IEGBBR is een internationale biosafety en biosecurity expert groep waarin 11 landen, waaronder Nederland, vertegenwoordigd zijn. Deze groep komt om het jaar bijeen om de laatste beleidsontwikkelingen op het gebied van Biosafety en Biosecurity met elkaar te delen, zoals hoe om te gaan met GAPIII, inspecties van BSL3 en BSL4 laboratoria en herziening van lijsten van security gevoelige agentia.

Een van de activiteiten van de International Expert Group van Biosafety and Biosecurity Regulators (IEGBBR) is het ontwikkelen van een compendium met hierin verzameld verschillende relevante aspecten van het biosafety en biosecurity beleid. Begin dit jaar is dit compendium gelanceerd in de vorm van een mobiele applicatie. De app is beschikbaar voor Android gestuurde mobiele apparaten en is te downloaden in de Google Play store, zoek op ‘IEGBBR’. Het icoon van de app is als afbeelding weergegeven. In de toekomst wordt de app ook beschikbaar gemaakt voor Microsoft apparaten.

https://play.google.com/store?hl=en 

https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.gc.hcsc.iegbbr&hl=en

https://iegbbr.org/