We voegen een nieuw product aan ons bewustwordingsassortiment toe: een magneetkaart met de ’10 gouden securityregels’. Deze generieke securityregels kunt u op strategische plekken in uw organisatie hangen om bewustwording te vergroten.

Voor de veiligheidscultuur in uw organisatie is het belangrijk dat medewerkers bewust zijn van bioveiligheidsrisico’s en weten hoe te handelen bij een incident. De 10 gouden securityregels geven een overzicht van praktische regels waar iedereen bewust van moet zijn, en waar iedereen naar dient te handelen. Het is geen hogere wiskunde, het zijn allemaal logische zaken die men in de praktijk al vaak doet, maar waarvoor blijvend bewustzijn van belang is.

U kunt de 10 gouden securityregels downloaden via onze website. Op de website staat ook een begeleidende tekst waarin uitgelegd wordt hoe de 10 gouden security regels samenhangen met biosaftey en biosecurity. We presenteren de magneetkaarten op de Biosecurity Kennisdag op donderdag 1 november 2018, in het Mercure Hotel Amersfoort. Maar indien u geïnteresseerd bent kunt u ze nu alvast aanvragen via biosecurity@rivm.nl.