U bevindt zich op: Home Kennisplein Nieuwsberichten Bureau Biosecurity in Oeganda

Bureau Biosecurity in Oeganda

Samen met de Oegandese Ministry of Health en het Infectious Disease Institute van Makarere University heeft het RIVM de eerste regionale “Biosafety and Biosecurity Conference” van Oost Afrika georganiseerd in Kampala (Oeganda) op 14 en 15 November 2016.

Het thema van de conferentie was “Bioterrorism in East Africa Region; Are we ready? Examining strategies for Biosafety and Biosecurity multi-sectoral collaboration”, en met tussen de 250 participanten was de conferentie zeer goed bezocht. Naast de eregast, de Oegandese Minister van Volksgezondheid dr. J. Aceng, waren er Oegandese parlementsleden, Directeur Generaals van verschillende ministeries (o.a. Defensie, Landbouw, Binnenlandse Zaken) alsook internationale vertegenwoordigers en ambassadeurs van de Verenigde Staten, Zuid-Soedan, Burundi, Kongo, Kenia en Tanzania. De conferentie is aangegrepen om de Biosafety and Biosecurity Association of Uganda op te richten, en deze te integreren in de African Biosafety Association. De Nederlandse ambassadeur dhr. Henk Jan Bakker (onderste foto) heeft de tweede dag officieel geopend, en in zijn openingsrede de bilaterale betrekkingen tussen Oeganda en Nederland onderstreept op het gebied van internationale veiligheid. Bureau Biosecurity heeft het Nederlandse biosecurity beleidsmodel uitgelegd en de wijze waarop bewustwording rondon biosecurity vergroot kan worden.

Nederland steunt biologische veiligheid in Oeganda vanuit de Global Partnership for Non-Prolliferation en de Global Health Security Agenda. Dit zijn internationale samenwerkingsverbanden die veiligheid en gezondheid op de internationale agenda zetten.

Persberichten:

- http://newz.ug/uganda-to-host-the-first-regional-biosecurity-conference
- http://www.newvision.co.ug/new_vision/news/1439825/uganda-host-maiden-regional-biosafety-conference

Zoeken:

Service